Hoe het gaat

Hallo lezers en volgers,
Al weer een paar weekjes geleden sinds het laatste stukje.
De weken gaan snel, en voor je het weet koersen we al weer. Hier gaat het langzaam de goede kant op. De vliegduiven komen eigenlijk te weinig aan trainen toe. Het is telkens rot weer en veel te koud. Het liefst zie ik duiven trainen bij een temperatuur die hoger ligt dan 10 graden. Dat is het haast nog niet geweest. En dan bijna iedere dag een koude wind met regen, daar wordt je niet vrolijk van. Het begint toch stilaan te dringen, dus hopelijk met de paasdagen gaan lappen. Het voornemen is om de vliegduiven nog te gaan herkoppelen, lijkt mij voor jaarlingen wel een must. Dan op eitjes van een dag of 3 (niet langer dan 5 dagen) op definitief weduwschap. Omdat we niet meer met veel duiven vliegen hoop ik op een rustige start van het seizoen, met in het begin enkele makkelijke vluchten. Na een paar vluchten verspeel je haast geen duiven meer. Het zal mij benieuwen.
Met de jonge duiven gaat het minder. De roofvogel heeft er toch al een stuk of 10 weggeplukt. Om gek van te worden. Gelukkig heeft zich een koppel kraaien in de bomen van de buren genesteld. Het blijkt dat deze
zwartrokken de roofvogels aanpakken, achterna zitten en verjagen. Daar ben ik heel blij mee. Vorige jaren bleef ik bij de jongen als ze los waren en liep voor de hokken heen en weer om de rover af te schrikken. Een langdurige inspanning en ondanks dat werden er diverse jongen verschalkt. Mijn clubgenoot Ton Bos zei eens tegen mij: chiel dat doe je niet goed. Laat de jongen s,morgens los en kijk wat je over hebt in de namiddag. Ook uit frustratie heb ik zijn raad opgevolgt. Ik zie het wel en tel de jongen niet meer.
Door Bas Verkerk en Beyers ben ik uitgenodigd om de Verkerk-mengeling te gaan gebruiken als testhok.
Ben daar nu een dag of vijf mee bezig en de duiven reageren er goed op. Ik ben reuze benieuwd of ik ermee zal slagen op de wedstrijden.
Ik hou jullie op de hoogte.
Tot de volgende keer
Groet Chiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *