16 juli 2017

Hallo melkers en volgers,

Tot vandaag 16 juli 2017 hebben we een topseizoen.

Het begon al in begin April met de vitesse vluchten in Kring 1 Noord Holland.

Omdat wij de wedstrijdduiven verduisteren vanaf 1 maart tot 15 mei en de voeding gericht is op later in het seizoen in topvorm komen, hadden we aanvankelijk geen hoge verwachtingen. Na 2 vluchten kwamen de duiven echter steeds beter en kwamen in form. Dit resulteerde in het vitesse kampioenschap van Kring 1 en CCA1. Maar daarmee was de koek niet op. De daaropvolgende midfondvluchten kwamen de duiven als spreekwoordelijke speren naar huis. We behaalden prachtige uitslagen en waren voor niemand in de Kring en CCA1 bij te houden.

We hebben nog 1 midfondvlucht en 2 dagfondvluchten voor de boeg maar staan in het midfondkampioenschap en oude duivenkampioenschap ruim bovenaan. De stand op dit moment van het dagfondkampioenschap wijst voor ons de 5e plaats aan.

Met de jongeduiven is het niet goed gegaan. De 1e vlucht vanuit Roosendaal is een drama voor iedere deelnemer geworden. Als de stand nu wordt opgemaakt is iedereen wel 50% of mee kwijt.

In een vlucht werd de toekomst onzeker geworden. Wij begonnen die vlucht met 70 duiven, prima gezond en goed voorbereid. We hebben nu nog een ploegje van 35 jongen over. De jongeduiven vluchten hebben we daarom niet verder meegedaan en wachten op de natourvluchten voor een vervolg met de jongen. Jammer, jammer, jammer maar niet anders.

Tot zover vandaag.

Veel succes iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *